VARME KOREANSKE RETTER

Syd-koreanske retter du kan varme dig på denne vinter

Vinteren står for døren, hvilket betyder vi bruger mere tid derhjemme og mere tid til at lave mad. Vi kender simre mad, supper og andre hyggelige retter som ofte kommer i rotation om efteråret og vinteren, men hvorfor ikke prøve noget nyt? Nemlig sydkoreanske simre retter og supper.

Det er nemlig ikke kun K-Beauty, K-Pop og K-Dramas som er populære i øjeblikket, men sydkoreansk mad har også fundet en plads. Der findes efterhånden en god håndfuld sydkoreanske restauranter i København hvor man har mulighed for at smage velkendte retter så som Bibimbap, Kimchi, KFC (Korean Fried Chicken) og Bulgogi.

Men hvis man ikke lige bor i København eller gerne vil give sig i kast med selv at lave sydkoreansk mad, har vi her samlet et par lækre vinter opskrifter. Vi har fundet retter fra et par forskellige engelsk sproget mad blogs, der laver autentiske sydkoreanske opskrifter. Du vil også kunne finde opskrifter på Kimchi, Gimbap og andre velkendte sydkoreanske retter hvis du er på udkig efter dette.

Der bliver selvfølgelig brugt en del ingredienser som ikke lige findes i de gense supermarkeder og hvis du ikke bor i nærheden af en asiatisk købmand, findes der danske hjemmesider som sælger alt du har brug for af krydderier, chili, dumplings mm.

https://www.denkinesiskekoebmand.dk/

Manduguk 

Dette er en meget lige til suppe med dumplings. Mandu er den sydkoreanske dumpling, men hvilken som helst dumpling kan bruges her. Der findes efterhånden rigtig mange gode dumplings man kan købe, både vegetariske, med kød eller med kimchi. Her kan ansjos fonden nemt byttes ud med en god hønse eller okse fond alt efter smag.


https://www.koreanbapsang.com/manduguk-korean-dumpling-soup/

Kimchi Jjigae

Denne kimchi stew er nok en af mere kendte former for sydkoreanske simre retter, da den kombinere kimchi, kød, grøntsager og tofu, som alle er meget brugte ingredienser i det sydkoreanske køkken. Her kan ansjos fonden igen skiftes ud med hønse eller okse fond. Husk at tilpasse chili niveauet efter dine egne smagsløg.


https://www.maangchi.com/recipe/kimchi-jjigae

Tteokbokki

Tteokbokki er det sydkoreanske ord for rice cake/ris kage. Det er en ingrediens som er meget brugt i det sydkoreanske køkken, og bruges ofte i retter for sig selv, i supper og andre stews. Ris kagerne er, som navnet nok afslører, lavet af ris og har en lidt chewy konsistens. Den er god til folk som er vegetar, men kan også bruges i mange retter med kød. Dette er nok den mest kendte ret som har tteokbokki som stjerne ingrediens. Som det er med alle de andre opskrifter også kan du skifte ting ud som du ikke kan få fat i eller bryder dig om. Husk at tilpasse chili niveauet efter egne smag.


https://www.koreanbapsang.com/tteokbokki-spicy-stir-fried-rice-cakes/

Dakdoritang

Dette er en af de der nemme retter med en masse grøntsager og kylling der laves i samme gryde. De fleste ingredienser kan man få i supermarkedet og den asiatiske købmand, dog med undtagelse af perilla blade. Dem kan du nemt droppe til fordel for en anden krydderurt, så som koriander eller persille.

https://mykoreankitchen.com/spicy-korean-chicken-stew/

Kareraice – Korean Curry Rice

Hvis du er på jagt efter en af de der virkelig lækre hygge retter så skal du gøre dig selv en tjeneste og lave Korean Curry Rice. Med lidt god vilje kan man godt kalde retten for det asiatiske svar på boller i karry. Retten findes også i Japan, hvor den både spises som her med stykker af oksekød, men også som tonkatsu curry, hvor man får paneret stegt kylling til. Retten er nem, da man ikke skal stå og lave sovsen fra bunden, men blot kan købe en pakke med blokke af instant curry roux. Blokkene opløses i vandet som grøntsager og kød er tilberedt i, hvorefter det tykner og giver sovsen smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *