Viser 1–28 af 165 resultater

30 ml

139,00 kr.

KENDETEGN FOR EN SENSITIV HUDTYPE

En sensitiv hudtype opleves ofte som højt reaktiv. Føler du ofte, at din hud klør, brænder, svier eller at den føles "stram" efter du har anvendt hudplejeprodukter eller hvis et pludseligt skift i temperaturen? Så har du sandsynligvis sensitiv hud.

Sensitiv hud er typisk karakteriseret ved hud, der er særligt sensitiv for eksterne faktorer, og vejrskifte, air condition og nye produkter slår den ofte fuldstændigt ud af balance.

Grunden til den særlige sensitivitet skyldes som oftest, at huden har et svækket forsvar. Huden barriere er underernæret, der medfører store udsving ved ydre miljøpåvirkninger.

 

PLEJE AF SENSITIV HUD

Ved pleje af en sensitiv hudtype, er det essentielt, at der er fokus på hudplejeprodukter der er nænsomme og kun indeholder milde ingredienser. Særligt cleanseren. Cleansers er i sagens natur designet til at al fjerne snavs og olie fra huden, hvilket betyder, at cleansers til dels kan fjerne noget af hudens beskyttende lag. Et lag, der i forvejen kan være udfordret af den sensitive hudtype. Sagt med andre ord, så skal cleanseren selvfølgelig stadig rense effektivt, men den skal ikke rense huden fuldstændig. 

Den bedste tilgang er nemlig at genopbygge den svækkede barriere. Ved at genopbygge fugten lag for lag, er der langt større sikkerhed for at den igen kan genfinde en vedvarende balance.
Bifida og Ceramider er fantastiske til at genopbygge hudens naturlige lipider.

Derudover er det bedst at skære stærkt aktive ingredienser og hårde peels helt ud af din rutine. I stedet kan der effektivt benyttes beroligende ingredienser såsom Propolis og Centella Asiatica, som dulmer ubehag i form af f.eks. kløe og irritation. Brandet BARR er helt igennem fantastisk til lige netop denne hudtype.