Viser 1–28 af 53 resultater


HUDPLEJEPRODUKTER MOD HUDORME

Hudorme er et ubehageligt problem, der skyldes tilstoppede talgkirtler. De forekommer derfor også i specifikke områder. Dette er typisk omkring næse, pande og hage, men nogle gange også på bryst eller ryg. Mange oplever at hudorme ofte udvikler sig til akne eller efterlader store porer.

De 2 typer af hudorme

Der findes faktisk 2 forskellige typer hudorme, og man hører dem ofte som “whiteheads” og “blackheads”

Blackheads

Blackheads er en åben hudorm og ligner sorte pletter i porerne. Disse skyldes tilstoppede talgkirtler. Når talg bevæger sig op af kirtlerne og kommer i kontakt med ilt, får den en mørkere farve.

Whiteheads

Whiteheads er en lukket hudorm, men omtales også som “fungal acne”. Denne type er ikke helt så tydeligt men til gengæld ses de ofte som små buler på huden. Den hvide hudorm skyldes en overophobning af talg og døde hudceller som fanges under huden overflade.  

Hvad er årsagen til hudorme?

Det kan der være flere årsager til hudorme, f.eks. at du bruger de forkerte hudplejeprodukter eller en uballance i kroppens talgproduktion. Talg er kroppens egen fugtighedscreme, men en overproduktion betyder at det ophober sig. Derfor skal der skabes en balance og sikre der ikke forekommer mere irritation så tilstoppede porer bliver til bumser. Behandler nu nemlig hudorme forkert kan der gå infektion i dem. 

Hudpleje mod hudorme 

Produkter til at fjerne hudorme handler om at balancere huden og rense godt. Med eksfolierende ingredienser som AHA og BHA, får du renset i dybden. Herefter skal du huske at fugte huden godt så huden afvænner sig at overproducere talg. Når det kommer til at bekæmpe hudorme, er det ikke en nem og hurtig vej, men vi har nogle favoritter der med garanti hjælper.
  1. Hanskin - PORE CLEANSING BALM BHA - Denne solide olie rens er lavet til akne ramt hud, som renser og eksfolierer hud i et enkelt trin. BHA hjælper med at holde porer og døde hudceller i skak.
  2. CosRX - BHA Blackhead Power Liquid - Denne essence indeholder 4% betain salicylate, hvilket er en naturlig form for BHA. Den eksfolierer skånsomt døde hudceller og hudorme fra porerne, samt fremmer heling af pigmentering.
  3. CosRX - AHA 7 Whitehead Power Liquid - Denne glykolsyre (AHA) essence fjerner mildt og skånsomt ophobede døde hudceller og udjævner teksturen.

5 STORE FEJL der forværrer hudorme

  1. Scrubs -  mange hører at eksfoliering er en god behandling mod hudormene, og der er ganske vist også rigtigt - HVIS altså man bruger de rigtige produkter. En skrubbecreme med store korn er med til at udtørre huden og derfor provokere huden til at producere mere talg. Istedet skal der bruges en kemisk exfoliant som BHA og AHA. Disse skader og skrubber ikke overfladen tør, men trænger ned og eksfolierer skånsomt i dybden.
  2. Parfume og Alkohol - produkter der indeholder parfume og alkohol, kan forværre dine reaktive porer. Dette skyldes at irritationen får huden talgkirtler til at trække sig sammen, og udvider porerne.
  3. Olie - selvom en anden fugtkilde ville mindske produktionen af talg i huden, er olie ikke den rigtige løsning hvis du vil fjerne hudorme. Du kan sagtens starte din rutine med en olie-rens som fx. HANSKIN Pore Cleamsing BHA Balm, men sørg altid for at rense af med en vandbaseret rens efter. At smøre huden ind i olie, tilstopper netop hudens porer. Og når den ikke kan ånde forstørres porerne.
  4. Pilleri - vi kender det alle. Det er bare så svært ikke at pille og trykke ud. Men piller du i din hud er der stor chance for at du skader huden, får skidt ind og skaber inflammation. Så er en lille stoppet porer pludseligt blevet til en stor træls bums.
  5. Skrappe Peel-Off masker - de er blevet så populært at bruge kraftige masker der river hudormene ud af huden. Det er dog hvad man ville kalde symptombehandling. Måske fjerner du hudormen, men fordi du ikke fjerne kernen af problemet kommer de bare igen. Og så er de super skadelige ved huden. For at fjerne hudorme effektivt er det vigtigt at behandle uballancen i talgproduktionen uden at stresse og skade huden.

Ofte Stillet Spørgsmål

Hvad er hudorme?

Hudorme er en type akne, der opstår, når olie og døde hudceller tilstopper porerne. Hudorme opstår når porerne tilstoppes af talg og døde hudceller. De fremstår som en lille mørk prik på huden, eller hvide buler, og er mest almindelige i ansigtet, men de kan også forekomme på brystet, ryggen og skuldrene.

Hvorfor får man hudorme?

Der er mange faktorer, der kan bidrage til dannelsen af hudorme. Hormonelle ændringer, f.eks. i puberteten eller under graviditet, kan medføre en øget talgproduktion. Dette kan føre til tilstoppede porer og hudorme.

Hvilke produkter fjerner hudorme? 

Der er mange gode toner og serum til at fjerne hudorme, men det bedste sted at starte er en god rens. En god rens til at dybderense i porerne bør indeholde AHA og BHA. Efter den skal du fugte godt og bruge en god creme. En god creme mod dette problem indeholder Niacinamid.

Hvordan slipper jeg af med hudorme? 

Den bedste måde at blive fri for hudorme er ved at skabe balance i huden og rense ophobningen af talg. AHA og BHA, er dine bedste venner til at bekæmpe dem Vores personal shopper står klar til at hjælpe dig med at sammensætte de rigtige hudplejeprodukter som kan hjælpe dig med fin hudtilstand.