Viser 1–28 af 120 resultater


HUDPLEJEPRODUKTER MOD AKNE

At skulle behandle akne, bumser og urenheder er for mange forbundet med følelsen af ubehag. Du har måske oplevet at slå ud og få flere bumser og urenheder, efter at have prøvet en creme eller andet produkt til kampen. Vi kender til situationen, hvor der er investeret i et produkt, bare for at opleve at det gjorde din akne værre. Hudpleje er desværre ikke lige til, selvom det en gang imellem godt kan lyde sådan. Ingredienser, mange forskellige produkter fra mange forskellige brands, kan forståeligt nok virke uoverskueligt. Specielt når det kommer til følsomme emner som akne, bumser og urenheder. Den Aller bedste metode til at behandle din hudtilstand, er ved at søge professionel hjælp. Vores personal shopper står klar til at hjælpe dig med at sammensætte de rigtige hudplejeprodukter som kan hjælpe dig bekæmpe akne, bumser og urenheder. Du kan trykke her og du vil komme til kontakt siden. Læs også vores blogindlæg om TOP 5 BEDSTE INGREDIENSER DER BEKÆMPER OG BEROLIGER AKNE  eller HUDPLEJE FOR BEGYNDERE. 

Hvad er bumser?

Bumser er en hudlidelse som er generende og ubehagelig. Selvom langt de fleste bumser og urenheder forsvinder igen rammer den oftest unge i teenageårene. Det skyldes at bumser er en hormonel betinget hudlidelse, hvorfor netop puberteten er der de fleste oplever urenhederne. Når der dannes ekstra mange hormoner, dannes der også ekstra meget talg i hårsækken eller talgkirtlen. Talg kan ikke komme op til hudoverfladen og bliver derfor tilstoppet. Kommer der bakterier ned i talgkirtlen eller hårsækken vil der dannes en betændelse som bliver til en bums. De fleste urenhederne optræder i form af en enkelt bums, hvor de heldige kun ser en enkelt en gang imellem. De mere uheldige kan dog opleve bumser og urenheder over hele kroppen. De hyppige steder vil være bumser på halsen og bumser på ryggen. Der findes ingen mirakelkure mod bumser og urenheder som virker på kort tid. Det er dog vigtigt at du vasker og renser din hud morgen og aften, så du fjerner overflødigt fedt, sebum og bakterier. Du skal dog passe på med ikke at udtørre og skrubbe huden, da det ikke vil hjælpe mod bumser og urenhederne men tværtimod irritere huden.

FAQ om akne og bumser

Hvordan fjerner man akne?

Akne kan ikke kureres, men man kan ofte have held med at behandle det med god og regelmæssig hudpleje og eventuelt med receptpligtig creme eller piller. Typisk kan man ballancere huden og mindste den trælse tilstand. Dette kan man gøre med hudplejeprodukter med ingredienser som fx. Niacinamid og AHA.  

Er akne og bumser det samme?

Alle kan få en bums i ny og næ, men det er ikke det samme som at have akne. Akne er en hudlidelse. Ord som akne, bumser og uren hud bruges dog ofte i flæng, og dette er er også forståeligt. Mange gange kommer de netop som følger af tilstanden. Forskellen er reelt set hyppigheden og sværhedsgraden.  

Hvad er godt mod akne?

Det bedste, du kan gøre, for at bekæmpe akne, er at rense og vaske din hud to gange om dagen. Derudover kan du prøve en creme eller salve specielt til din hud. Vi anbefaler altid en række ingredienser der har vist sig at have god effekt på urensning og balancering af huden.  

Kan bumser smitte?

De bakterier som er i bumser, er ikke bakterier der smitter. Du kan derfor ikke blive smittet eller smitte andre med bumser og urenheder. Piller du dog i dine bumser kan det brede sig til andre dele af ansigtet. Derfor kan pilleri skade dit ansigt yderligere.  

Er akne en sygdom?

Nej, akne er ikke en sygdom, men en meget generende hudlidelse, der rammer mange mennesker, især unge i puberteten. Kvinder kan også rammes af lidelsen ved hormonelle ændringer som fx. graviditet eller forværring i det generelle cyklus.  

Hvad er akne?

Akne er en hudlidelse, der først og fremmest skyldes hormonelle forandringer. Derfor rammer det ofte i teenageårene, men kan også ramme senere i livet – eller fortsætte fra teenageårene uden ophør. De Individuelle bumser skyldes en ophobning i porerne. Kan huden ikke ånde og er tilstoppet bliver den irriteret og skaber inflammation i området  

Hvorfor får man akne?

Akne skyldes en overproduktion af hormoner. Når det sker, dannes der ekstra meget talg i talgkirtlerne, der så tilstoppes, og det giver en betændelse i huden. Med Hudplejeprodukter kan du ballancere produktionen, men oplever du kraftige udbrud kan medicinsk behandling være nødvendigt.  

Min akne-medicin udtørrer min hud, hvad kan jeg gøre?

Akne-medicin er meget skrap, og selvom den aflaster din hudtilstand er der mange andre bivirkninger. Forhuden at den udtørrer din hud med groft, bliver den også meget sensitiv overfor sollys og anden forurening. Det bedste du kan gøre er at fugte din hud godt i dybden og stimulerer reproduktionen af din hud. Gå efter en masse fugtgivende ekstra trin i din hudpleje, en ikke-komodogen creme og en god solcreme. Så skal din hud nok komme i balance. Oplever du stadig mange bivirkninger, er du velkommen til at kontakte os her. Vi har selv erfaring med behandlingsmetoder som fx. Isotretonoin, og har været lige præcis i dit sted.  

Hvordan fjerner man akne-ar?

Ar efter akne kan være svære at fjerne. Det mest effektive er at få lavet en let slibning af huden eller en laserbehandling. Begge dele foregår hos en hudlæge eller en hudplejeklinik. De bedste ingredienser til en skånsom behandling kan være peels med, AHA, BHA og Vitamin C. Derudover fremmes celle-fornyelsen og cirkulationen i huden ganske godt med ceramider.