TOP 5 BEDSTE K-DRAMA’S PÅ NETFLIX

DE BEDSTE KOREANSKE SERIER PÅ NETFLIX

Vinteren står for døren. Det betyder kortere dage, koldere vejr og flere grunde til at hygge på sofaen.

De seneste par år har Netflix satset enormt meget på at producere originale film og serier fra Sydkorea. Det skete i takt med større popularitet af romantiske K-Dramaer, og det har i den grad betalt sig for streaming tjenesten. Netflix producere nu K-Dramaer og film i flere forskellige genre og det ser ikke ud til at stilne af. Især ikke efter den store succes serien Squid Game har haft.

Vi har derfor samlet en top 5 over de bedste K-Dramas du kan finde på Netflix lige nu. Vi har valgt en top 5 med serier. Disse har flere forskellige temaer og genre, så der er noget for en hver smag. Vi vil selvfølgelig ikke komme med nogle spoilers i dette opslag, så hvis nogle af beskrivelserne virker lidt for vage kan det være grunden.

SQUID GAME på Netflix

1. Squid Game 

Det er noget nær umuligt at komme uden om serien Squid Game hvis man taler om de bedste serie fra Sydkorea lige nu. Serien har ligget nummer 1 som den mest sete serie i 90 lande verden over, inklusiv Danmark, og med rigtig god grund. Kort fortalt handler serien om en række personer som er havnet i gæld for den ene eller anden grund. De får alle pludselig en mulighed for at vinde en stor sum penge, hvis de blot deltager i 6 forkellige spil og lege henover 6 dage. Seriens handling er virkelig spændende og man bliver fanget fra første afsnit. Det er meget tydeligt at skaberen Hwang Dong-hyuk har været 12 år om at udvikle ideen til serien. Serien har også en super flot og næsten drømmende scenografi, der spiller meget på farver. Det er klart en must-see serie for en hver som godt kan lide dragende historier og spænding.

2. D.P

D.P er en serie der er baseret på en webtoon ved navn D.P Dog’s Day. Denne tager sin handling omkring nogle virkelige hændelser fra det Sydkoreanske militær. Serien følger den værnepligtige Ahn Joon-ho og hans arbejde med at fange desertører fra militæret. Den Sydkoreanske værnepligt er notorisk for at være en af de længste i verden, og D.P står for Deserter Pursuit da en del mænd ser ingen anden udvej end at desertere. Serien giver et sjældne indblik i det Sydkoreanske militær og de skandaler der har været. Dette indebærer mobning, vold, afstrafelse og selvmord. Det er nogle hårde emner der bliver taget op i denne serie, men den er virkelig værd at se for at få en bedre kulturel forståelse. Både af det militære system i Sydkorea, men også det hieraki der eksistere, ikke kun i militæret, men også i det Sydkoreanske samfund.

3. Move To Heaven

Move To Heaven er en lidt anderledes men rigtig fin lille serie. Den handler om 20 årige Cho Sang-gu der har Aspergers. Cho Sang-gu bor og arbejder med sin far, der har taget enormt meget hensyn til hans Aspergers i deres daglig liv. Sammen har de firmaet Move To Heaven, der er en service hvor de tager ud og ryder op efter dødsbo og gerningsteder. De har en meget respektfuld tilgang til tingene og de døde. Derfor samler de en æske med de dødes højt elskede egendele til deres efterladte. Desværre går Cho Sang-gus far hen og dør, og pludselig dukker hans små kriminelle halv onkel op for at flytte ind og arbejde i firmaet, i håbet om at arve penge. Det er en meget anderledes serie, men det er en god fortælling om døden og livet. Der skabes en god dynamik i at se Cho Sang-gu og hans onkels forsøg på at lære hinanden at kende og deres arbejde i Move To Heaven.

4. Kingdom

En meget populær genre inden for K-Dramas, er de klassiske periode dramaer. Serien Kingdom er netop en periode drama der forgår i middelalderen under Joseon Dynastiet i Sydkorea. Serien har alt hvad hjertet begære når det kommer til politiske intriger, flotte kostumer og drama, dog med et stort twist, nemlig zombier! Dette er nemlig, udover at være en periode drama, en horror thriller. Serien følger kronprinsen Lee Chang der går i gang med at undersøge en mystisk pest som hærger i landet. På trods af det lidt anderledes plot, er det en virkelig god serie der har en masse at byde på. Historien fanger en hurtigt og serien er rigtig flot lavet med virkelig imponerende scener.

5. Stranger

Sidste serie på listen er en anden populær genre nemlig, krimidrama. Serien Stranger følger anklageren Hwang Si-mok, der som barn havde overfølsomhed over for visse lyde. Under en hjerne operation mistede han følelsen af empati og mangler derfor visse sociale færdigheder. Da Hwang Si-mok efterforsker et mord på en kontakt, møder han efterforskeren Han Yeo-jin. Da de begynder at efterforske mordet, finder de ud af, at deres arbejde hele tiden blokeres af folkene bag en korrupt konspiration, mellem anklagemyndigheden og et privat konglomerat. Hvis man er til krimi genren vil Stranger helt sikkert falde i god jord. Der ligger allerede 2 sæsoner på Netflix så der er rigeligt at gå i gang med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *