TOP 5 ANTI-AGE INGREDIENSER

At blive ældre er uundgåelig for alle, og et af de første steder det bliver tydeligt er på huden. Men hvad kan man egentlig selv gøre? Og kan man modvirke alderstegn? Anti-age, eller som jeg egentlig hellere vil kalde det, well-age ingredienser, handler ikke om at ligne en på 25 igen, men mere om at hylde sin alder og tage sig godt af sin hud på vejen.

Hvis du gerne vil fokusere på well-aging i din hudpleje, er der helt klart nogle super gode ingredienser som kan hjælpe din hud godt på vej. Vi har derfor samlet de 5 bedste well-age ingredienser her, samt et par gode produkt anbefalinger.

1. Ceramider

Ceramide er nok en af de lidt mere oversete well-aging ingredienser, men ikke destomindre en virkelig godt af slagsen. Ceramider er lipider, dvs. fedt, og findes naturligt i det yderste lag af vores hud. De udgør 50% af hudens sammensætning og er det stof der holder sammen på hudcellerne. Med alderen mindskes ceramiderne i huden, hvilket svækker huden og gør den mere tør. Det viser sig ofte som fine linjer og slap hud. Hvis du derfor bruger ceramider i din hudpleje kan du gå ind og tilføje huden det den mangler for at se mere frisk og spændstig ud. En anden fordel er at ceramider også går ind og styrker hudens fugt barrierer og mindsker sensitivitet. Hos MyRonja kan du finde et par gode cremer der indeholder netop ceramider:

2. Antioxidanter

Antioxidanter har mange fordele i hudpleje, hvilket gør dem ideale hvis man gerne vil fokusere på well-aging. En af de vigtigeste ting antioxidanter hjælper med, er at beskytte huden mod stress forårsaget af forurening. Dette kan give flere fine linjer, slap og mat hud. Antioxidanter sørger for at give fastere hud, en mere klar og jævn hud tone og gøre synet af fine linjer mindre. Men hvilken antioxidanter skal man vælge? Der findes et hav af forskellige antioxidanter og den ene er ikke nødvendigvis bedre end den anden. Det handler mest om at finde det produkt der virker bedst for din hud og som indeholder en blanding af antioxidanter. De to mest kendte former for antioxidanter kommer i form af vitamin C og Q10. Vi har heldigvis et par at vælge i mellem:

3. Peptider

Du har måske hørt om peptider, hvis ikke, er her lidt information. Peptider er aminosyrer, der fungerer som byggesten til hudens proteiner så som kollagen, elastin og keratin. Disse proteiner er fundamentet for at din hud forbliver stærk og modstandsdygtig. Uden peptider, kan huden blive mere slap, få fine linjer og tekstur. Når du bruger peptider i din hudpleje, trigger de opbygningen af kollagen og elastin i huden, hvilket giver en mere spændstig hud med færre linjer og tekstur. Peptider fungere dog bedst i kombination med andre ingredienser, især antioxidanter og plante ekstrakt som reparere huden. Denne kombination af peptider og komplimenterende ingredienser har begge produkter nedenfor: 

4. Retinol

Retinol, også bedre kendt som vitamin A, er nok guld standarden når det kommer til well-aging ingredienser. Retinol kommer i mange former, der er mere eller mindre potente, så det handler om at finde den rette til din hud. Retinol er et af de få well-aging ingredienser der har flest kliniske studier bag sig, og har vist sig at hjælpe med, ikke kun fine linjer, men også akne og pigmentering. Dette er fordi retinol stimulerer kollagen opbygningen i huden, og fremskynder fornyelsen af hudens celler. Det vigtigste man skal huske på når det kommer til retinol, er at gå stille og roligt frem. Som nybegynder skal du starte med en lav procent og arbejde dig langsomt op for at vende huden til det. Det er også vigtigt at man ikke bruger retinol sammen med andre aktive ingredienser så som AHA eller vitamin C. Hvis du gerne vil inkludere en retinol i sin rutine, er det super vigtigt at du laver noget forarbejde inden start. Mange oplever tør hud og øget sensitivitet, hvilket er grunden til retinol produkter kun skal bruges om aften, og vigtigheden af solcreme hver dag, hvilket bringer os til sidste ingrediens.

5. Solcreme

Nu har vi gennemgået 4 yderst gode well-aging ingredienser, og hvis du bruger en eller flere i samspil med hinanden er du godt på vej. Men alle disse ingredienser kan være helt ligegyldige hvis ikke du bruger solcreme. Solcreme er og bliver super vigtigt, ligegyldig hvilken årstid det er. Hvis du ikke bruger solcreme i sidste led af din hudpleje rutine hver morgen, ville det være lidt som at smide penge ud af vinduet med alle de lækre produkter du ellers har brugt på huden. Solcreme er ikke kun vigtigt for at beskytte imod hudkræft, men forhindre også tidlige alderstegn. Solens stråler, er nemlig skadelige og nedbryder huden hvilket giver flere fine linjer og andre alderstegn. Solcreme beskytter også imod pigmentring i huden og sørger derfor for at huden forbliver mere endsartet og ser ungdomlig ud i længere tid. Hos MyRonja har vi heldigvis solcreme til en hver smag:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *