Perioral Dermatitis – 8 gode tips

p8 gode råd til at bekæmpe perioral dermatitis

I forbindelse med Corona oplever mange et rødt udslæt omkring næse og mund, dette kan meget vel være Perioral Dermatitis. Ikke mange har hørt om det før, og mange forveksler det med urenheder da de små pustler kan ligne akne.

Ikke alle hudproblemer kan løses med alm. hudpleje, så vær opmærksom på symptomerne når du slår ud. 

forskellen før og efter behandling af perioral dermatitis udslæt i ansigtet på ung kvinde

Hvad er Perioral Dermatitis?

Perioral Dermatitis er en hudsygdom der ofte ses hos unge kvinder. Udslæt forekommer typisk omkring næse og mund, men kan migrere op mod øjnene.

Lidelsen ses ofte i ubalanceret eller stresset hud og forværes af at bruge makeup.

Selvom den reelle årsag til udslættet er ukendt mener man stadig at de udløsende faktorer på dette udslæt kan være; Invasiv og skrap hudpleje, hormoncremer, Make-up, svag hudbarriere, UV-stråler og hormonel uballance.

Hvis du oplever dette vedvarende udslæt er det vigtigst at søge medicinsk behandling og kun bruge mild hudpleje, og minimal kosmetik.

tips til at bekæmpe udslæt i ansigtet

De 8 bedste tips til at bekæmpe Perioral Dermatitis:

  • Ingen hormon-cremer
  • Mild Hudpleje 
  • Ingen Peels eller eksfolianter
  • Ingen tunge cremer
  • Produkter uden alkohol og andre udtørende ingredienser
  • Produkter uden parfume, parabener og ftalater
  • Tag en pause fra make-up I området
  • Antibiotisk Behandling – (søg behandling hos egen læge)
de gode fordele ved BARR hudplejeprodukter når man behandler udslæt i ansigtet

Vi anbefaler:

Hvis du ofte oplever udbrud og uballance i huden, vil vi klart anbefale BARR
Alle deres produkter er super fantastiske til problematisk, reaktiv og sensitiv hud –  og hjælper med at ballancere og styrke hudbarrieren. Disse produkter er skabt helt uden Alkohol, parfume og alle de andre syndere. Derfor er det et sikkert valg, når man kæmper med hudinfektioner.
Produkterne fra Brandet BARR er produceret med respekt for hudens naturlige opbygning, og styrker den med simple ingredienser.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skyldes Perioral Dermatitis?

Årsagen til Perioral Dermatitis er ukendt, men man mener at udbrud kan fremkomme i forbindelse med hormonel uballance, Kosmetik eller brug af potente lokalsteroider.

Smitter Perioral Dermatitis?

Et udslæt som PD smitter slet ikke. Det er en hudinfektion, og overføres ikke blandt personer.

Hvad er symptomer på Perioral Dermatitis?

Infektionen ses oftest som små røde knopper og pustler omkring næse og mund. I dette område opleves der somregel kløe og irritation, afskalning på huden.

Hvordan behandles udslæt?

Normalt kan Perioral Dermatitis gå i sig selv ved at beskytte og genoprette ballancen i huden. Dette gøres ved at begrænse brug af kosmetik og skifte til en mild hudplejerutine. Denne rutine bør ikke have peels, eksfolianter samt produkter der indeholder parfume, alhohol og ftalater.

Milde symptomer kan man behandle lokalt med metronidazolholdig creme. Hvis ikke dette har effekt kan det behandles med tetracyklin (antibiotika), 

Forsvinder Perioral Dermatitis af sig selv?

I nogle tilfælde vil udslættet forsvinde af sig selv, men det opleves i de fleste at vende tilbage ved uballance i huden. Derfor er det vigtigt at styrke huden barriere og skabe en stærk balance gennem din daglige hudpleje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *