HVAD ER SLUGGING?

– og hvad kan metoden gøre for din hud? Du har måske hørt om slugging før, måske er det første gang du hører ordet. Men hvad er det lige det går ud på og hvad kan metoden gøre for din hud denne vinter?

I Tips til vinter hudpleje nævnte jeg at metoden kan have en del gavnlige effekter på huden, så i dette indlæg vil jeg fortælle hvad slugging går ud på, hvad det kan hjælpe med og hvilke produkter du kan bruge.

HVAD ER DET?

Så hvad er slugging helt præcist? Ordet stammer fra Sydkorea, men selve metoden har været brugt og bliver stadig brugt mange andre steder i verden. Slugging betyder helt simpelt at man låser sin hudpleje rutine inde med petroleum jelly. Det vi med andre ord, kalder vaseline. Det tynde lag vaseline går ind og forsegler huden og sørger for at fugten ikke fordamper natten over. Det er egentlig en meget enkel metode, som nogle måske allerede er bekendt med, dog uden at have et egentlig ord for det. Ordet slugging hentyder til at man godt kan se lidt slimet ud efter sådan et tyndt lag vaseline.

Så hvorfor er det en god ide at forsegle huden og fugten i huden på denne måde? Vores hud afgiver fugt i løbet af dagen og natten og det kalder man transepidermal water loss, eller TEWL forkortet. Det er noget der sker i huden for alle mennesker i større eller mindre grad og er med til at tørre huden ud. Derfor skal man sørger for at fugte huden godt med fugtgivende serums og cremer. Dog er det bedste et afsluttende tyndt lag vaseline på huden, da det vil forsegle alle de fugtgivende produkter du har brugt på huden, så du ikke oplever TEWL på samme måde.

image

HVEM KAN BRUGE SLUGGING?

Slugging er en rigtig god metode til dem som oplever at de vågner op med tør hud om morgenen, især om vinteren. På denne årstid skruer vi ofte op for varmen og bruger længere tid i badet med mere varmt vand, hvilket også er med til at udtørre huden og accelerere TEWL. Slugging er ikke kun godt til folk som har tør eller dehydreret hud. Hvis man har sensitiv hud eller oplever øget sensitivitet grundet for mange aktive ingredienser og derfor har skadet hudens barrier, kan slugging også være en super god ide. Da vaselinen skaber en barrier, sørger den for, ud over at forhindre TEWL, at fugten og de gode ingredienser i din hudpleje produkter kan blive på huden og reparere den natten over.

HVILKE PRODUKTER BRUGES TIL SLUGGING?

Som nævnt tidligere er den klassiske petroleum jelly, vaseline. Dog kan det virke lidt overvældende bare at smøre vaseline i hele ansigtet. Der finde i dag en masse andre former for balms og forseglende produkter, der også har en mere let konsistens.
Eksempler på produkter som også kan bruges, er de klassiske:
Eight Hour balm, Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm eller REN Evercalm Overnight Recovery Balm.
Du behøver selvfølgelig på ingen måde gå ud og købe et nyt produkt hvis du allerede har en vaseline derhjemme. Det vigtigeste er blot at du kun bruger ganske lidt. En klat på størrelse med en ært er mere end rigeligt for at opnå et helt tyndt lag i ansigtet. Husk, at når det kommer til hud handler det ikke om perfektion, men at opnå en sund og stærk hud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *