HUDPLEJERUTINE TIL SENSITIV HUD

Hvis du ofte oplever at din hud bliver rød og irriteret har du med stor sandsynlighed sensitiv hud. Sensitiv hud er som sådan ikke en hud type, men en tilstand af huden. Derfor har folk med tendens til sensitiv hud, enten tør, kombineret eller olieret hud, ud over øget sensitivitet. 

I dette indlæg vil vi give dig en bedre forståelse af hvordan du bedst plejer sensitiv hud og give dig eksempler på hudpleje rutiner. 

På trods af hvad nogle brands måske har fortalt os, virker hudpleje ikke på blot et par dage eller en uge. Derfor er det vigtigt at have tålmodig. Synlige resultater tager tid og mange ingredienser og hudpleje produkter virker først efter 8-12 ugers daglig brug på huden. 

Sensitiv hud er normalt et symptom på en anden tilstand i din hud. Du ved måske ikke engang, at du har følsom hud, før du har en dårlig reaktion på et kosmetisk produkt, såsom rens, fugtighedscreme eller makeup. Disse tilstande, der giver følsom hud, er sjældent alvorlige. Du kan normalt holde dine symptomer under kontrol med de rigtige hudpleje produkter.

1. Kend din hud type

Som sagt er sensitiv hud en tilstand og ikke en hud type. Derfor er det vigtigt du finder ud af hvilken hud type du egentlig har, så du bruger de korrekte produkter til at starte med. Vi har her (link til vores blog om hud type) en nem guide til hvordan du finder din hud type. 

2. Find grunden til din sensitive hud

Sensitiv hud opstår når din hud hud reagere på en tilstrand i din hud. Der findes en række grunde, og det er vigtigt at kortlægge grunden så du kan behandle din hud korrekt. Tilstande så som tør hud, eksem og kontakteksem kan være til grund for sensitiv hud, men rosacea og allergiske reaktioner kan også være grunden til rød og irriteret hud. 

Oplever du nogle af disse tilstande er det vigtigt du søger råd hos hudlægen. Hudpleje kan hjælpe med at holde visse tilstande nede, men det er vigtigt at konsultere med en læge.

3. Brug de rette produkter

Ved for det første at bruge de rette produkter der passer til din hud type, dvs. Fugtgivende lag hvis du har tør hud og lette lag hvis du har olieret hud, er du kommet et godt stykke hen af vejen. Når du oplever rødme og irritation i huden er der et par gode ingredienser du kan kigge efter når du leder efter produkter. 

Alle beroligende ingredienser, så som centella asiatica, heartleaf, mugwort, og grøn te er rigtig gode. En anden væsenlig ting er at bruge produkter der indeholder ingredienser som styrker og reparere hudens fugt barriere. Dvs. Ingredienser så som panthenol, ceramider (gerne sammen med cholesterol), probiotiske og fermenteret ingredienser, jojoba olie og squalene. Disse ingredienser findes naturligt i huden og kaldes “skin identifying ingredients”, hvilket betyder de genopbygger den ødelagte hud barriere.

Det kan også være en god ide at stoppe med at bruge produkter der indeholder parfume og essentielle olier, da nogle oplever øget sensitivitet eller allergi der kan forværre hudens tilstand.

4. Mindre sol

Solskoldning og sol skader vil helt naturligt forværre sensitiv hud. Derfor er det virkelig vigtigt at man finder en god solcreme man kan bruge hver dag. Daglig solcreme vil ikke blot beskytte huden imod at udvikle hudkræft, minimere aldring af huden, men også sørger for at huden ikke udtørre.

Hvordan kan en hudpleje rutine til sensitiv hud så se ud? Da folk som regel har forskellige behov, har vi inddelt eksemplerne op omkring antal trin så du kan finde den rutine der passer bedst til dig. Hudpleje skal ikke føles som en pligt og 10+ trin passer ikke til alle mennesker.

Husk at i sidste ende handler det ikke om perfektion, men at opnå en sund hud med små fremskidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *