Hudplejerutine til Fedtet Hud

Forslag til gode rutiner i behandling af olieret og fedtet hud

Leder du efter en hudplejerutine til fedtet hud, har vi hjulpet dig godt på vej. Her har vi samlet flere forslag til rutiner der kan hjælpe dig til at balancere en olieret hud.

Hvad er vigtigt i hudplejerutine til fedtet hud?

Har du fedtet hud skal din hudplejerutine hjælpe med at balancere din talgproduktion og stabilisere hudens naturlige olier. En hudplejerutine til fedtet hud består af stabile trin der bidrager til en god balance. Her er dobbeltrens et fantastisk redskab, ligesåvel ingredienser som BHA.

Har du brug for en hurtig og nem rutine har vi her en super god rutine til fedtet hud.

1+2 - DOBBELTRENS

En fedtet hud skal renses to gange dagligt for at undgå tilstopninger. Du kan med fordel dobbelt cleanse, altså først bruge en oliebaseret rens for at opløse makeuprester, skidt og snavs. Derefter følge op med en vandbaseret rens for at rense porerne i dybden. 

Den vandbaserede rens kan også bruges som maske efter behov.

3 - ESSENCE

Denne essence indeholder 4% betain salicylate, hvilket er en naturlig form for BHA. Den eksfolierer skånsomt døde hudceller og hudorme fra porerne, samt fremmer heling af pigmentering.

4 - SERUM

Denne serum indeholder hovedsageligt den fermenteret ingrediens galactomyces ekstrakt, samt niacinamide. Denne serum vil derfor giver en mere balanceret og ensartet hud, styrke hudens barrier, lysne pigmentering og får porer til at syne mindre.

5 - CREME

Denne ansigtsgel creme fra Isntree er super fugtgivende med en høj koncentration af 5 forskellige hyaluronsyrer, som giver intens fugt i alle hudens lag og holder huden gennemfugtet hele dagen.

Skal din rutine være nem og budgetvenlig er dette et super godt bud. Fantastiske ingredienser til små penge.

1 - RENS

Dette er en dybt rensende skum rens, der indeholder naturlig hvidt ler, som kontrollere sebum produktion og effektivt fjerner døde hudceller såvel som urenheder i porerne.

2 - SERUM

Denne serum vil med dens indhold af propolis og niacinamide, formindske pigmentpletter og rødme samt stabilisere olieproduktionen i huden.

3 - CREME

Denne forfriskende gel er er lavet med 90% aloe vera ekstrakt som øjeblikkeligt beroliger huden med en kølende effekt. Det er en super let creme, der ikke tilstopper porerne.

Vil du gerne gå dybt i behandling af en fedtet hud har vi her en rutine med masser af gode produkter. Lermaske og peels, bør ikke bruges hver dag, men blot supplerende, et par gange i ugen.

1+2 - DOBBELTRENS

En fedtet hud skal renses to gange dagligt for at undgå tilstopninger. Du kan med fordel dobbelt cleanse, altså først bruge en oliebaseret rens for at opløse makeuprester, skidt og snavs. Derefter følge op med en vandbaseret rens for at rense porerne i dybden.

3 - LERMASKE

Denne maske indeholder 6 forskellige slags ler, som virker dybderensende på huden. Ler er med til at fjerne overskydende sebum fra porerne og virker afbalancerende på sebum produktionen, hvilket gør huden mindre fedtet.

4 - EKSFOLIERING

Disse pads fjerner døde hudceller og renser porerne, så huden bliver efterladt glat og ren. De er især gode til dem, der gerne vil have en mere ensartet hudtone og afhjælpe akne-ar og pigmentpletter.

5 - TONER

Denne fugtgivende toner er lavet til kombineret hud. Den indeholder grøn te der hjælper med at give huden næring, gendanner fugt i huden og balancerer olie produktionen i huden.

6 - ESSENCE

Denne glykolsyre (AHA) essence fjerner mildt og skånsomt døde hudceller, udjævner tekstur og giver en mere ensartet hud tone.

7 - SERUM

Denne serum indeholder hovedsageligt den fermenteret ingrediens galactomyces ekstrakt, samt niacinamide. Denne serum vil derfor giver en mere balanceret og ensartet hud, styrker hudens barrier, lysne pigmentering og får porer til at syne mindre.

8 - CREME

Dette er en let eksfolierende creme, der kan bruges dagligt. Den indeholder LHA og PHA, som har eksfolierende egenskaber, men som er kendt for at være mindre irriterende og derfor god til følsom hud.

SOLCREME

Daglig solbeskyttelse er en væsentlig del af enhver effektiv hudplejerutine og bør påføres hver morgen.
Dette er især vigtigt, når du inkluderer salicylsyre i din hudplejerutine, da de eksfolierende virkninger af denne ingrediens kan gøre din hud mere sårbar over for skadelige UV-stråler.

KENDETEGN FOR EN OLIERET HUDTYPE

En olieret hudtype (også kaldet for fedtet hud) opleves meget fedtet, glat og skinnende i hele ansigtet (ikke kun i T-zonen), og skyldes overaktive talgkirtler, hvilket primært sker som følge af genetik og hormonelle forandringer. Talg er hudens naturlige olie, en fed substans, der produceres i talgkirtlerne under porerne, og er nødvendigt for at holde huden beskyttet, fugtet og sund. 

Forekommer der en ubalance, kan det udvikle sig til hudorme og akne, og de fleste med olieret hudtype oplever meget nemt og ofte at slå ud med urenheder.

PLEJE AF OLIERET HUD

Pleje af en olieret hud handler om at afhjælpe ophobning og rense i dybden, uden at udtørre huden. Selvom det lyder skørt, så vil dehydrering af huden nemlig forværre olieret hud, så sørg for at opbygge den helt rigtige fugt i huden med et  hudplejeprodukt målrettet fedtet hud. Find et let, gel-agtig fugtighedscreme, som kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige balance. 

Til at rense i dybden er det en super idé at gå efter AHA, BHA eller PHA. Derudover er Salicylsyre generelt fantastisk til at skabe balance i olieret hud.
I resten af hudplejen er det vigtigt at undgå komedogene produkter, altså produkter der tilstopper porerne. 

Det er også vigtigt, at undgå at gå makeup-amok, især når det gælder oliebaserede produkter. Overvej at fjerne din makeup lige så snart du kommer hjem i stedet for før sengetid. Når det kommer til makeup og hudplejeprodukter, bør du se efter oliefri og non-comedogene produkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *