Hudpleje er vigtigt under medicinsk behandling af AKNE

HUDPLEJE ER VIGTIG UNDER MEDICINSK BEHANDLING AF AKNE

Medicinsk behandling af akne er MEGET intensivt, og er hård for huden. I et forløb opleves der en meget sensitiv, tør og reaktiv hud. Derfor er det enormt vigtigt at du plejer den godt under hele behandlingen.

mand med akne fugter huden godt under medicinsk behandling af akne

Hvad er medicinsk behandling af akne?

Medicinsk behandling af akne er typisk i form af pille-kure som Tetracyklin og Isotretonoin.
Isotretinoin er et A-vitamin-lignende middel der anvendes til behandling af alvorlige tilfælde af akne. Det virker ved at hæmme talgkirtlernes aktivitet og dermed dannelsen af hudorme. Medicinske behandlinger kan kun udskrives på recept af en hudlæge, og har skrappe bivirkninger.

Personlig erfaring med Medicinsk behandling af Akne

I mine teenage-år var jeg meget ramt af Moderat akne, specielt i vinterhalvåret. Jeg var derfor igennem adskillige behandlingsforløb med både Tetracyklin og Isotretonoin.
At skulle igennem behandlingen af flere omgange er ikke unormalt, men når jeg kigger tilbage er fejlen tydelig. Jeg var simpelthen for dårlig til at pleje min hud under forløbet. Dette betød ofte at jeg måtte slutte behandling før tid, eller mindske dosis, fordi det var for hårdt. Min hud skallede af i store flager og mine læber var stort set hudløse. Det betød så også at behandlingens virkning ikke holdte længe. efter et par måneder vendte aknen tilbage.

Sidste gang var lykkens gang. Denne gang var jeg fast besluttet på at sikre min hud den bedste pleje undervejs, og det gjorde virkeligt underværker.
Med det sagt er jeg ikke helt fri for bumser. Men mine udbrud er nu så milde og sjældne, at det er nemt selv at håndtere, med almindelig hudpleje.

Jeg lærte på den hårde måde hvor vigtigt det er at beskytte sin hud under medicinsk behandling af akne. Så vær dét klogere end jeg var, og sørg for gode plejeprodukter når du skal igang.

De 6 vigtigste råd under medicinsk behandling af akne:

1. Masser af fugt

Sørg for at have en masse hudplejetrin der fugter i dybden. Det er ikke nok med en fedt creme, for den kan ikke trænge ordentligt ind og gennemfugte huden. Brug gerne godt med toner, essence og en serum med hyaluronsyre. Derudover er en face-mist fantastisk at have med on the go. Husk læberne, de sprækker MEGET.

2. Minimalt makeup

Brug så lidt makeup som muligt, allerhelst ingen. Din hud er enormt reaktiv i denne tid, så lad den ånde og brug ikke makeup-produkter der stresser den. Hvis du SKAL bruge makeup, så brug udelukkende noget der er tilegnet sensitiv hud.

3. Creme der låser fugten inde

En god creme skal altså være til stede i rutinen, og den skal være god til at binde fugten i huden. På den måde sikrer du dig at fugten ikke fordamper fra din hud, i løbet af døgnet.

4. Drik godt med vand!

Fugten kommer altså også indefra! I og med medicinen udfører dine kirtler er det super vigtigt du får en masse væske ind. Dette hjælper også med at mindske bivirkningerne i medicinen.

5. Nix pille!

Din hud er enormt sart så selv små skader i huden bliver store og smertefulde. I første del af forløbet vil din akne blive værre, men du må altså ikke pille i huden. Når huden er så sensitiv er du meget mere udsat for at få grumme ar hvis du piller. Desuden er dine fingre fyldt med bakterier der bare ikke skal ende på din sarte hud.

6. Solcreme

Ja tak! – og det gælder altså hele året rundt. på grund af medicinen er din hud totalt modtagelig for solens stråler. Det betyder altså du får solskader på 0,5. Selvom en normal solforbrænding kun lige varer en dags tid, er de ekstra slemme nu. Det betyder altså at du kan få varige solskader som pigmnetfejl, uden SPF.

1. Oliebaseret rens

En lækker oliebaseret rens er super god til både at bløde huden op, men også rens. Bruger du makeup er dette et mus-have under din behandling. Balms som disse smelter nænsomt makeup af uden at irritere huden.

Disse to er super sensitive med plejende ingredienser.

2. Vandbaseret rens

Ved vandbaseret rens skal du være varsom. Disse på ikke være for eksfolierende på huden, men du går sjældent galt med Koreanske hudplejeprodukter. 

Disse to er specielt egnede til sensitiv hud, men får samtidigt renset i dybden.

3. Toner

Med en plejende toner får du igen fugt ind i huden efter renserutinen. Samtidigt prepper du huden så de andre fugtgivende produkter kan trænge nemt ind.

Disse to er valgt med omtanke om at genoprette en god pH, inden den dybere fugt.

4. Essence

En essence bringer lidt mere pleje end toneren. Den lette konsistens trænger dybt ind i huden og leverer langvarig næring som fremmer en sund glød.

Disse to er med god pleje og vandbevarende ingredienser.

5. Serum

Serum er her du kan pakke huden med gode beroligende ingredienser, inden du låser fugten inde med en fed creme. Gå efter Centella Asiatica og Hyalyronsyre.

Disse er begge med hyaluronsyre for ekstra fugtbevaring.

6. Creme

Det vigtigt for din creme er at den har en tung konsistens, så den kan holde på alt den fugt du har tilført. Normalt når man døjer med akne bør man undgå fede cremer,  i denne forbindelse er det dog en undtagelse. Din hud vil være enormt dehydreret i denne periode, så brug en tung creme under behandlingen.

Solcreme

Solcreme er et must-have hele året rundt, når man har en højt sensitiv hud. Koreanske Solcremer er fantastiske med deres super høje beskyttelse.

Denne er sensitiv og med hyaluronsyre for ekstra fugtbevaring.

Læbepleje

Du vil under medicinsk behandling opleve ekstremt tørre læber. Her vil de fleste læbepomader virke håbløse, så brug stedet en liv-mask.

De bevarer fugten i langt højere grad, samt plejer intensivt de sprukne læber.

Face-Mist

En face-mist er fantastisk at have med on the go for at bibeholde fugten hele dagen lang. Desuden er de meget hygiejniske så du undgår at få beskidte hænder i ansigtet når du er ude.

Denne creme-mist fugter godt on-the-go.

Vi står altid klar til at hjælpe

Et forløb med medicinsk behandling af akne, kan være stressende og uoverskuelig.
Vi har selv stået i samme situation, og står altid klar til at hjælpe med at gøre din proces nemmere. Du kan altid kontakte vores Personal Shopper, helt gratis. Om det er råd og vejledning eller hjælp til at finde de perfekte produkter til dig – vi er her for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *