HUDPLEJE-RUTINE FOR BEGYNDERE

At lave en hudpleje-rutine kan efterhånden være lettere sagt end gjort. Der findes et hav af produkter og trin, til alle salgs hudtyper, så det kan være svært at finde hoved og hale i.

Vi bliver konstant bombarderet med ny produkter og det kan være svært at finde ud af om de er nødvendige eller ej.

Jeg kan i hvert fald selv genkende at blive lidt overvældet over alle de produkter og trin som der efterhånden findes. Det har helt klart også taget mig tid at blive mere selvsikker i hvad med min hud, egentlig har brug for og ikke give efter for de forskellige reklamer og marketing tricks som skal få os til at købe mere.

I dette indlæg vil jeg kort gennemgå hvilke produkter der er vigtige i en hudpleje-rutine og komme med eksempler på produkter du kan vælge at bruge alt efter din hud type. Hvis du er helt ny i hudpleje eller blot vil finde back to basics, er det en god ide at kigge på en helt simple basis hudpleje rutine. Jeg tror mange af os har hørt om de 3 trin, hvilket er det vi i Europa har brugt i mange år. Jeg vil våge at påstå at 3 trin også er basis, men ikke helt de samme tre produkter som vi kender det.

En nem hudpleje-rutine for begyndere i k-beauty

BASIS HUDPLEJE-RUTINE 

De klassiske 3 trin er rens – toner – creme, hvilket også er rigtig fint. Dog mangler der en super vigtig ting, nemlig solcreme. Derfor bør en basis hudpleje rutine bestå as af rens – toner/creme – solcreme. Andet trin kan enten være en toner eller en creme alt efter om man blot vil bruge sin solcreme som dagcreme, eller hvis man laver en aften hudpleje rutine hvor solcreme ikke er nødvendigt. Hvis man vil gøre det endnu mere skrabet kan man sagens nøjes med rens – solcreme/creme.

Disse tre produkter er vigtige hver især da de alle gør noget forskelligt for huden. Rens hjælper med at holde huden ren for snavs, støv, forurening og olier på huden. Man kan holde huden sund og i en god tilstand ved blot at rense den godt. Toner er ikke et super vigtigt trin, men det kan give huden nødvendig fugt hvis man døjer med lidt tør hud.

En creme er vigtig for at undgå TEWL (transepidermal waterloss, dvs. tab af fugt i huden). Fugt i huden er vigtig for at holde den smidig og kan mindske synet af finde linjer, samt modvirke overproduktion af olie i huden, som kan give anledning til akne. Solcreme siger sig selv. Kræft, skader og aldring er blot nogle af de ting solcreme modvirker, så det er nok det vigtigste trin.

En basis hudpleje-rutine kan se sådan ud

TØR HUD

RENS – Neogen Real Fresh Cleansing Stick Green Tea
TONER – CosRx Advanced Snail Radiance Essence
CREME – Barr Centella Calming Cream
SOLCREME – Purito Daily Go-To Sunscreen

OLIERET HUD

RENS – Ma:nyo Cleansing Soda Foam
TONER – Beauty of Joseon Ginseng Essence Water
CREME – Enature Squeeze Green Watery Gel Cream
SOLCREME – Neogen Day-Light Protection Sun Screen

KOMBINERET HUD

RENS – Ma:nyo Bifida Complex Ampoule Gel Cleanser
TONER – ENature Birch Juice Hydro Essence Skin
CREME – Beigic Comforting Cream
SOLCREME – Neogen Day-Light Protection Sun Screen

SENSITIV HUD

RENS – Barr Centella Calming Gel Cleanser
TONER – Barr Centella Calming Ampoule Toner
CREME – Barr Centella Calming Cream
SOLCREME – Cosrx Aloe Soothing Sun Cream

Vores hud har egentlig ikke brug for mere end rens og solbeskyttelse. En hudpleje rutine kommer jo også an på hvilken tilstand ens hud er i. Har man normal hud, ikke har tid eller overskud, skal man ikke bruge mere end hvad der er nødvendigt. Vi kan godt blive enige om at less is more men hvis man har brug for lidt mere til sin hud fordi man har nogle bekymringer, så som akne, pigmentering eller fine linjer, kan man med fordel bygge et par trin på en basis hudpleje rutine. Man kan tilføje en olie rens, en målrettet serum, eksfoliering osv.

Husk at i sidste ende handler det ikke om perfektion, men at opnå en sund hud med små fremskidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *