Gulerodsfrø i Hudpleje – Den nyeste K-Beauty trend 2022

brugen af gulerødder i koreansk hudpleje er et hit

Gulerodsfrø Olie er det hemmelige skønheds mantra i Korea, og er nu blevet kendt verden over. Her er fordelene ved at inkorporere den i din hudpleje rutine.

K-Beauty og dens praksis er et af de største manifestationer af Hallyu (den koreanske bølge) og er blevet adapteret verden over.

Gulerodsfrø olie er stadig et relativt ukendt ingrediens når det kommer til den vestlige hudpleje regime, men har været brugt i den koreanske skønhedsrutine i mere end et årti.

Så hvad er gulerodsfrø olie og hvor kommer det fra?

Der er nok mange i den vestlige verden der ikke har hørt om gulerodsfrø olie, men den er en sand skønhedseliksir. Gulerodsfrø olie er en type æterisk olie ekstraheret via dampdestillation fra frøet fra den vilde gulerod plante (Daucus carota-planten). Den healer cellerne indefra og er et naturligt vanddrivende middel, derfor fungere den også godt som detox. Olien er gul i farven og giver en sød duft.

Den har været brugt i parfumebranchen og fødevareindustrien i flere årtier, men nu har kosmetologer verden over opdaget dens mange egenskaber til at transformere huden. 

Hvorfor bruge gulerodsfrø olie i hudpleje?

Der er mange fordele ved gulerodsfrø olie. Bl. a. er den rig på Vitamin A og er et fantastisk antioxidant. Den hjælper huden med at udrense, detoxe og bekæmpe alderstegn. Derudover er den svampedræbende, antibakteriel og anti inflammatorisk.

De 7 bedste effekter ved Gulerodsfrø olie 

  • Ensarter hudtonen 
  • Heler ar 
  • Tilskynder ny cellevækst 
  • Hjælper på eksem 
  • Forhindre udbrud og urenheder 
  • Fugter 
  • Giver en smuk glødende hud 

Gulerodsfrø olien er derfor perfekt til alle hudtyper, men den tørre og modne hud kan især gavne af den fugtgivende og opstrammende effekt olien giver.

I Korea, har gulerodsfrø oliens fordele længe været et kendt fænomen og olien har derfor været brugt i hudpleje gennem generationer. Her finder du gulerodsfrø olien i både cremer, lotions, salver, olier m.m.

Hvor kan jeg finde gulerodsfrø olie?

Gulerodsfrø olie kan nu findes i et væld af helse butikker rundt omkring i landet som æterisk og essentiel olie. Dog skal man lede længe, for at finde hudplejeprodukter der inkorporere denne olie i vesten. Selvom vi i vesten har et hav af hudpleje produkter på hylderne at vælge imellem, er vi langt bagud i udvikling af hudpleje i forhold til det koreanske marked. Dette vil vi hos MyRonja gerne ændre på, for selvfølgelig skal vi have adgang til de nyeste innovative hudpleje produkter i Danmark. Vi arbejder derfor på at inkorporere de nyeste ingredienser på vores webshop www.myronja.com 

Gulerodsfrø olie og andre traditionelle ingredienser

Koreansk hudpleje er innovativ og mange år forud for hvad vi kender til herhjemme. Den skiller sig bl. a. ud ved dens brug af unikke og traditionelle ingredienser Hanbang, som vi aldrig har set før i vesten. Du kan læse mere om Hanbang her

I vesten tænker mange sikkert på gulerodsolie som noget der bliver brugt  i selvbrunere, og det er helt forståeligt. Guleroden har nemlig været kendt for sin orange farve, der altså både bruges i selvbruner, tanning vitamins og makeup for dens glød givende effekt. Det er dog langt fra dens eneste egenskaber, som vi i indlægget her har erfaret. Koreansk hudpleje er nemlig geniale til at udvinde og opdage de nyeste egenskaber inden for traditionelle ingredienser.

Andre unikke Hanbang ingridienser er bl.a. snegleslim, slangegift, heste olie og bigift, for blot at nævne nogle få. I Korea starter man tidligt med at udvikle sin hudplejerutine. Her fokuseres der i større omfang, på at forhindre problemerne og komme dem i forkøbet, i stedet for at løse dem når de opstår, som vi hidtil har gjort i vesten. Som vi alle ved, er det svært at komme af med rynkerne når først de er kommet, og derfor er det ikke unormalt at koreanerne bruge anti rynke cremer allerede i starten af deres 20’er. Derudover bruges der i Korea naturlige ingredienser der ikke er for hårde ved huden, og dermed egner de fleste af produkterne sig til alle hudtyper. Det er netop disse naturlige mirakel ingredienser, som kan bruges af alle vi er så vilde med hos MyRonja. Huden er ikke en fjende vi skal bekæmpe hårdt mod hårdt, men derimod er det vores største organ, der ligesom hjertet skal holde i mange år. Vi skal derfor arbejde med den, og ikke mod den, og ikke mindst huske at tage os godt og kærligt af den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *