Guide til Kombineret hud

guide til behandling af kombineret hudtype

Hudpleje til en kombineret hud kan være vanskelig at navigere i. En kombineret hudtype betyder nemlig at man oplever zoner med forskellige hudtype-kombinationer.

KENDETEGN FOR EN KOMBINERET HUDTYPE

En kombineret hudtype er karakteriseret som en kombination af forskellige, og ofte modstridende hudtyper. For eksempel oplever størstedelen af de med kombineret hud en olieret T-zone (området ved hage, næse og pande), og tørhed omkring områder såsom kinder og øjne. I dette tilfælde, kan der periodevis derfor forekomme urenheder og bumser i T-sonen, og huden kan fremstå blank og skinnende. De tørre partier på kinderne og øjenområdet skyldes ofte mangel på fugt. 

Kombineret hud kan dog også være en kombination af tør hud og sensitiv hud. Tør hud er generelt mere eksponeret for at være senstiv, fordi hudens første ‘forsvarslag’ er udfordret allerede. Hvis din hud har det med at reagere negativt på hudplejeprodukter – eksempelvis en inflammation i huden som resultat af at have prøvet et nyt hudplejeprodukt – så er det sandsynligt, at din hud er ekstra sensitiv et stykke tid efterfølgende, og din hud skal ideelt set behandles derefter. 

PLEJE AF KOMBINERET HUD

Pleje af en kombineret hudtype opfattes typisk som sværere sammenlignet med andre hudtyper. De forskellige områder har jo hvert deres behov, og kan være lidt komplekst at tage sig af begge med de potentielt modstridende ingredienser, der er behov for, for at imødekomme forskellige symptomer af kombineret hud, uden at forværre den anden part. Der kan derfor ofte være brug for en meget præcis og til tider kompliceret hudplejerutine. Men det gør sig stadig gældende, at den basale rutine som minimum skal hedde cleanser, fugt og beskyttelse (solcreme).

Det allervigtigste tip til at pleje en kombineret hudtype, er som minimum i den basale rutine at anvende en passende cleanser, fugt og beskyttelse (solcreme).  Derefter kan du med stor fordel behandle evt. urenheder med SPOT-TREATMENTS.

Hvis du ønsker en mere målrettet pleje findes der mange PRODUKTER som egner sig specifikt for kombineret hud. At anvende to forskellige cremer for at afhjælpe både tørre og olierede områder kan også være en løsning.

illustration af t-zonen i ansigtet

T-ZONEN

T-zonen er kendt som det t-formede område der dækker panden, ned over næsen og hagen. Dette område er oftest der man oplever særlig oliering og udbrud med en kombineret hud.

Selvom det er fristende at forsøge at udtørre alle former for fedtet hud, er det ikke en god teknik. Udtørrende ansigtsvask, alt for mange matterende produkter og måske endda overspringning af dagcreme er nogle af de mest anvendte våben mod en øget olieproduktion. Dog gør disse metoder det værre. Det handler netop om at ballancere huden nænsomt, med både rens og fugt. 

Oliebaseret Rens

Med en kombineret hudtype oplever man oftest en kombination af olieret og sensitiv hud. Her er Oliebaseret rens den perfekte løsning. Den er nænsom, blødgørende og fugtende. Desuden er de fantastiske til at fjerne overskydende olier og balancere huden.

Her har vi nogle fantastiske bud på oliebaserede renseprodukter, til en kombineret hud.

multitasking er godt til folk med en kombineret hud

Multi-Masking

Multi-masking betyder som navnet siger, at bruge at bruge flere masker, og så samtidigt endda. På den måde behandler man flere områder efter hver deres behov. 

Den typiske kombination er en lermaske i t-zonen, en gel-maske på kinderne og eye-patches under øjnene.

Lermasken trækker overskydende olier fra t-zonen og balancerer talg-produktionen i porerne. Gel-masken er fugtgivende samt heler og beroliger reaktiv hud. Eye-patches er fugtende, helende og opstrammende. De er særligt udviklede til den sarte hud under øjnene.

LERMASKER

GEL-MASKER

EYE-PATCHES

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *