Behandling af Akne på kroppen

SÅDAN BEKÆMPES AKNE PÅ RYGGEN ELLER BRYSTET

Akne på kroppen er et ubehageligt problem. Fedtet hud og bumser er et udbredt problem blandt unge, men mange oplever det også at følge dem senere i livet. Bumser kommer især i ansigtet, på ryggen og brystet. Her er talgkirtlerne større og mere udbredte end på resten af kroppen.

Hvad er årsagen Bumser på kroppen

Bumser og akne på kroppen skyldes helt det samme problem som akne i ansigtet. Bumser kommer, fordi dine hudporer stopper til. Dette skyldes som regel en overproduktion af huden eget fedtstof, talg. Når talg’en produceres hurtigere en porerne kan udskille det tilstopper det porerne og bliver til betændelse som bumser.

Selvom Akne på kroppen kommer fra ubalance i de kropslige processer, kan de forværres af adskillige ting.

  • Sved – særligt under træning. Sved indeholder salte og næringsstoffer som aknebakterier trives godt i.
  • Snavs – døde hudceller, som kan bidrage til tilstopning af porerne) – fjernes effektivt med AHA/BHA.
  • Friktion – tætsiddende tøj, som “slider” på huden og visse stof-typer som polyester, der ikke er svedabsorberende. Vælg i stedet bomuld og løst-siddende tøj under behandlingen

Hvordan kan man slippe af med akne på kroppen

I realiteten fungerer de præcis samme ingredienser vi bruger til at bekæmpe akne i ansigtet. Huden på kroppen er dog ikke lige så sart som vores ansigt, og den kan derfor sagtens klare eksfolierende scrubs og ingredienser i lidt større koncentration.
Salisylsyre er det bedste redskab til behandling af akne og man kender det også som beta hydroxy acid eller forkortet BHA. Salicylsyre eksfolierer / exfolierer huden og hjælper til med at fjerne urenheder på ryggen. Desuden sørger salicylsyre for at fjerne døde hudceller fra huden, som eller kan lave tilstopning og skabe nye bumser.
Daglig eksfoliering af huden med salicylsyre hjælper desuden med til at holde hudens porer rene og renset i dybden – derved mindsker du drastisk risikoen for bumser, ligesom du behandler bumser effektivt.

3 tips til at slippe af med bumser på kroppen.

  1. Lad din bade-rutine køre fra top til tå.

Når du går i bad bør du allerførst vaske dit hår, og først når balsam er skyllet helt ud bør du vaske kroppen nedad. Ofte er sæberester en stor skyldner i at virke tilstoppende eller irriterende på huden. 

  1. Brug en Akne-bekæmpende sæbe.

Når du vasker din krop er det vigtigt at du ikke yderligere irriterer din akne på bryst og ryg. Find derfor en god sæbe af rene ingredienser. Vi anbefaler at man bruger en akne-bekæmpende sæbe uden alkohol eller parfume til at behandle akne på kroppen. Denne kunne med god virke indeholde salicylsyre.

  1. Beskyt huden med en akne-bekæmpende creme.

Når huden er ren og nyvasket fra et varmt bad, er dine porer blevet åbnet fra vanddampende. Derfor er det vigtigt at sikre huden er godt beskyttet og i ballance med en god creme eller lotion. Efter en eksfoliering som BHA er det fantastisk at følge op med ingredienser som hyaluronsyre, niacinamid, squalen og glycerin. 

De Bedste produkter mod Akne på Kroppen

Når man kæmper med akne på ryggen eller brystet, er en god hudpleje-rutine essientielt. Selvom de kan bruges de samme produkter på kroppen som i ansigtet, er det bestemt ikke nemt at påføre en plejende rutine mod akne på sin egen ryg, 2 gange dagligt. Og når det kommer til hudpleje er “consistency is key” altafgørende. Derfor skal din hudpleje give mening, og være så nemt som muligt, så du sikre størst effekt. Vores anbefaling til behandling af akne på kroppen, er derfor at inkorporere hudplejen i din bade-rutine.

RENS – CosRX – AC Calming Body Cleanser indeholder salicylsyre der skånsomt eksfolierer urenheder og overskydende talg.

CREME – Purito – BHA Dead Skin Moisture Gel er en let gel, der fjerner døde hudceller, urenheder og sebum (olie). Denne gel indeholder 2% BHA, der er en mild syre, som kan trænge ned i porerne og opløser gammelt sebum. 


Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor får man akne på ryggen

Bumser på ryggen forekommer, fordi dine hudporer stopper til. Porerne stopper til, hvis din krop producerer for meget af hudens egen fedtstof talg. Hvis det ekstra talg ikke kan komme ud og væk, så vil der opstå betændelse ved det pågældende sted på kroppen.

Kan man få bumser alle steder på kroppen?

Nogle områder af kroppen er hårdere ramt af bumser end andre. Udover ansigtet, som er det sted de fleste mennesker får bumser, er det også muligt at få bumser en lang række andre steder. Nogle af de steder hvor de hyppigt forekommer, er på ryggen, på brystet eller på lårene. Dette er alle steder som er irriterende.

Kan akne gå væk af sig selv?

Akne er en udbredt hudlidelse, særligt hos unge mennesker. Hos de fleste forsvinder den heldigvis af sig selv på et tidspunkt. Men du kan faktisk også selv behandle din akne og gøre noget for at forebygge flere akne-udbrud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *