Din Guide til Sheet Masks

sådan får du mest ud af koreanske sheet-masker

Sheet Masker er efterhånden på alles læber, og findes i et væld af detailbutikker. De kommer i et bredt udvalg af sjove former og farver, hvor kun fantasien sætter grænser. Er du K-Beauty entusiast kender du helt sikkert allerede til Sheet Masker. Men er de rent faktisk effektive, eller blot endnu et smart marketing produkt?

Textur af gel Sheet Mask, men hvad går Sheet Masks ud på?

Hvad er Sheet Masks?

Lad os tage et kig på hvad Sheet Masks egentlig er og hvordan de fungere. Vidste du at Sheet Masks stammer fra Korea? Selvom de først gennem de seneste år er blevet introduceret til vesten, har Sheet Masks eksisteret i mange årtier i Asien. De kan dateres helt tilbage til Geishaerne i det gamle Japan, der dyppede deres silke i rosenvand for derefter at lægge det på ansigtet.

Sheet Masks er altså en gammel skik, der kan siges at have gjort sig et kæmpe “comeback”. Dog blev de moderniseret og for alvor gjort til et ikon produkt på det koreanske marked, der udviklede det vi idag kender som Sheet Masks. Sheet Masker er lavet af et tyndt stykke materiale, lidt tilsvarende en våd serviet, som er formet efter ansigtet med huller til øjne, næse og mund. De er ofte lavet af blødt stof, bomuld, blød hydrogel eller cellulose, og er badet i serum i en lille flad lukket pakke. De er den perfekte undskyldning til at pleje huden, smække benene op og slappe af til din yndlings TV-serie.

Sheet Masks er blevet et Ikon produkt 

Udover at være intenst fugtgivende, virker Sheet Masks også beroligende på huden, reparerer skader og ensarter hudtonen. Der findes et hav af forskellige ingredienser og vitaminer at vælge imellem alt efter behov, og du kan derfor nemt finde den maske der passer lige præcis til din hudtype og dine ønsker. Sheet Masks fedter heller ikke, og derudover skal de ikke vaskes af. Dette har gjort dem populære især på længere flyrejser hvor luften er meget tør og vi alligevel er nødt til at sidde stille i længere tid. Masken lukker seraene inde og skaber et beskyttende lag på huden, også kaldet en okklusion. Det er samme effekt vi får når vi bruger “slugging”, som vil sige vi påføre et tyndt lag vaseline i ansigtet om aftenen, for at binde fugten i huden og forhindre fordampning natten over. 

Hvordan bruger du din Sheet Maske rigtigt? 

På trods af at det måske lyder lige til, så bruger rigtig mange af os Sheet Masker helt forkert. Klasker man ikke bare masken i ansigtet, venter på den bliver tør og renser af? Fugten fra Sheet Masken skal ikke vaskes af, og du skal bestemt heller ikke vente på at masken blive tør før du fjerner den.

Ung mand påføre Sheet Mask

Mange af os bruger Sheet Masker helt forkert og det kan resultere i manglende optagelse af serummet, hvilke føre til manglende resultater, eller i værste tilfælde rødme og irritation. No worries, der er masser af tips og tricks at hente her på bloggen. Så hvordan bruger du egentlig bedst din Sheet Maske?

Step 1. Double Cleanse

I ægte koreansk hudpleje ånd, starter vi med double cleansing. Er du i tvivl om hvad det betyder kan du læse mere her (insert link til Glass Skin)  i vores tidligere blogindlæg. Kort fortalt betyder dobbelt cleanse at vi renser ansigtet to gange med forskellige rens. Dette fjerner overskydende makeuprester, fedt, skidt og snavs og forbereder huden på bedre at kunne optage alle de lækre ingredienser der er i masken. 

Step 2 Eksfoliering 

Dette step er valgfrit, eksfoliering fjerner døde hudceller, renser porerne i dybden, åbner porerne og hjælper huden til optagelse af produkter. Du behøver ikke eksfoliere huden hver gang du skal bruge en Sheet Mask, vi anbefaler du eksfoliere mellem 1-2 gange om ugen alt efter hvordan din hudtype er. Er det noget tid siden du har eksfolieret? Så vil det være en god idé inden du går videre til næste step. 

Step 3 Toner   

Vælg din yndlings toner og påfør med en vatrondel eller rene hænder. En toner er rigtig vigtig efter rens da det er den første “fugt” du påføre huden. En toner balancerer din huds PH værdi og da en toner er flydende og molekylerne små, kan den hurtigt trænge ind i huden og forberede den på optagelsen af serummet i Sheet Masken. Se det lidt som en plante, er jorden fugtig kan vandet nemt trænge ned, men er jorden derimod knastør vil vandet samle sig ovenpå. 

Kvinde slapper af på sofa, mens hun venter lader Sheet Masken virke

Step 4 Sheet Mask

Nu er det endelig tid til hovedattraktionen, nemlig vores Sheet Mask. Vent indtil din toner er trængt ind og påfør nu din Sheet Mask. Du kan med fordel lægge masken i køleskabet 15 min inden for en kølende effekt, dette er især tiltrængt i sommermånederne. Start fra panden og arbejd nedad mod kinderne og hagen. Glat masken ud så der ikke er nogen “rynker”. Sheet Masken skal have så meget kontakt med huden som overhovedet muligt. Vent nu i 15-20 min alt efter hvad der står på pakken. Smæk fødderne op og slap af, hør musik, se tv, eller synk ned i et varmt boblebad. Det vigtigste er at masken bliver siddende og ikke glider for meget rundt. Nu er det rigtig vigtigt at følge tidsrammen der er sat på pakken. Mange tænker at jo længere tid masken sidder på, jo bedre kan den trænge ind. Men det kunne ikke være længere fra realiteten. Begynder masken først at tørre ud, suger den al fugten og vitaminerne tilbage og ud af huden, og den kan endda irritere huden og forårsage rødme.    

Step 5 Vask ikke ansigtet 

Vask endelig ikke ansigtet efter du har fjernet masken. Dit ansigt er sandsynligvis vådt når masken fjernes. Dette er rester fra serummet og det skal endelig blive på ansigtet så alle de gode nutritions og vitaminer kan trænge ind og virke. Du kan med rene hænder forsigtigt duppe serummet ind i huden, indtil det er absorberet.  

Step 6 Påfør din yndlings creme 

Påfør nu din yndlings creme, glem ikke øjencremen! Ved at påføre en creme “låser” du seraene inde i huden og forhindre fordampning. Sådan får du mest ud af alle de lækre ingredienser og vitaminer i din maske. 

Sheet Mask er en Holistisk tilgang til dig og din hud

Hvilken Sheet Maske skal jeg vælge, og hvor ofte skal jeg bruge dem? 

Der er som sådan ikke nogen tommelfingerregel på hvor ofte du kan bruge Sheet Masks. Det er alt efter behov og hvor meget din hud kan klare. Dog kan du altid vide dig sikker, hvis du bruger Sheet Masker med milde ingredienser såsom hyaluronsyre, niacinamide, snegleslim, aloe vera, grøn te eller andre fugtgivende ingredienser.

Bruger du derimod skrappere ingredienser der eks. behandler anti age eller pigmentpletter såsom Vitamin A, Vitamin C, Salicylsyre, eller andre syrere skal du gå mere forsigtigt til værks. 1-2 gange om ugen burde være rigeligt og så kan du altid kombinere dem med de mere fugtgivende masker. Undersøg altid hvilke ingredienser der er i den enkelte maske, og vælg ud fra eget behov. Alles hud er forskellig, og en maske der er effektiv på én hud, passer måske ikke til din. Prøv derfor en bred vifte af forskellige masker med forskellige ingredienser, der er lavet af forskellige materialer, for at finde den der passer til lige netop din hud.      

Find din Sheet Maske på shoppen

MyRonja har et kæmpe udvalg af SheetMasker, alle udvalgt med  fokus på kvalitets ingredienser og forskellige aktive ingredienser. Der er derfor en maske til alle hudtyper og hud bekymringer.

Vi er især vilde med maskerne fra Abib som også laver de innovative “Gummy Sheet Masks”, der har ekstra tight fit. Du kan læse mere om mærket på deres hjemmeside her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *