DE 10 GYLDNE TRIN

Skal vi alle bruge 10 trin? Med den stigende popularitet af K-Beauty, kommer også de famøse 10 trin. Men er det nødvendigt at bruge en hudpleje rutine med 10 trin?

Det mest enkle svar er; nej. Hudpleje er en utrolig personlig ting fordi vi alle lever forskelligt, har forskellig genetik og dermed hudtype og fokus områder. Alt dette betyder at hudpleje ikke altid kan puttes ned i en boks så den passer til den brede befolkning.

Historien om de 10 trin

Hvis vi skal gå lidt mere i dybden med de 10 trin, så bliver ideen affødt af de lidt anderledes produkter som findes i Sydkorea og Japan. Produkter som vi alle i dag kender, så som sheet masker, nat masker, essence, lotion og emulsion, var ikke kendt som en del af den vestlige hudpleje rutine. For at kapitalisere på disse nye former for produkter fandt nogle smarte marketings folk på ideen med de 10 trin. Man har selvfølgelig i Japan og Sydkorea brugt et produkt mere eller to end hvad vi i vesten er vant til, men slet ikke de 10 trin som vi ellers er ledt til at tro. Der findes en lang og dyb kultur omkring hudpleje, især i Sydkorea, hvilket deres produkter, innovation og udvalg afspejler. Det handler dog mere om en holistisk tilgang til hudpleje, end at bruge 10 forskellige produkter morgen og aften.

de vigtige trin i en hudpleje-rutine består af en god rens, aktive ingredienser til din hudtype og en god beskyttende creme

Hvad skal jeg så bruge?

Hudpleje er efterhånden en jungle. Og hvis ikke man skal bruge 10 trin som vi alle har hørt så meget om, hvad skal vi så? Her er det at det personlige aspekt omkring hudpleje kommer ind i billedet. Det er som sagt på ingen måde nødvendigt at bruge 10 forskellige produkter. Men hvis du gerne vil og synes du glædes af den ekstra selvpleje, skal du helt sikkert blive ved. Men sådan er det bare ikke for mange en stor del af os.

Jeg godt kan forstå hvor så mange måske hopper fra når de hører om de 10 trin i K-Beauty. Det er virkelig også uoverskueligt. Specielt hvis man har børn, ikke har tid eller overskud til at stå og bruge mere end 2 minutter på at rense og ordne sin hud. Det er derfor vigtigt at pointere at man godt kan få en sundere hud ved blot at bruge et par produkter. Det handler bare om at vælge de rigtige.

De rigtige produkter skal du vælge ud fra din hudtype, de behov din hud har og hvad du gerne vil opnå med din hudpleje. Jeg ser desværre ofte at mange tror de skal bruge 10 trin. Fordi deres hudtype slet ikke klare alle de forskellige produkter, ender de med at skade hudens barriere. Derfor er det vigtigste du kan gøre, er at lære din hud at kende, så du nogenlunde hvad den har brug for. Hvis du har brug for at blive guidet lidt mere i forhold til specifikke produkter, kan du med fordel benytte vores Personal Shopper

Ny hudpleje rutine

Selvom det godt kan virke sådan, har hudpleje ikke sæt faste regler. Det vigtigste redskab er at du kender din hud og sørger for ikke at overvælde den med for mange nye produkter på en gang. Hvis du gerne vil starte med at introducere nye produkter til din hudpleje rutine, så start med et ad gangen. På den måde risikere du ikke udbrud og uballance ved at overvælde huden. Du skal ikke skifte alle dine produkter ud på en gang, eller gå fra nul til fem.

Når du begynder at bruge et nyt produkt er det vigtigt at give det tid til at virker, dvs. Mindst 4 uger. Hvis det er et produkt som indeholder AHA eller BHA kan du godt forvente at du får flere urenheder, da huden i er en “purging” fase. Selvom det virker selvmodsigende skal du blot blive ved med at bruge produktet. Som en afslutning skal vi huske på at hudpleje ikke skal føles som en pligt. Det skal føles som en form for “self care”. Hvis det gang på gang føles uoverskueligt, er det måske på tide at simplificere din hudpleje rutine. Husk, at når det kommer til hudpleje handler det ikke om perfektion, men at opnå en sund hud med små fremskidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *