BEKÆMP AKNE – TOP 5 BEDSTE INGREDIENSER

Akne, hudorme og rødme er der vidst mange der har prøvet før, men hvordan behandler man det bedst? Mange er vant til at bruge meget udtørrende og agressive ingredienser når de behandler akne. I dag er vi dog blevet klogere, og ved at dette ikke er vejen frem. Akne er et tegn på inflammation og skal behandles som sådan. Man risikere derudover også at skade og ødelægge hudens fugt barrier ved langvarig brug af agressive ingredienser, hvilket kan forværre akne, inflammation og rødme.

Når man behandler akne, er det derfor vigtigt at man både bruger ingredienser der behandler akne, men også beroliger huden. Vi har derfor her samlet 5 ingredienser du kan kigge efter hvis du er på jagt efter produkter der kan behandle og berolige akne. Lider du af meget og alvorlig akne, anbefaler vi at du taler med din egen læge eller en hudlæge og får professionel behandling.

produkter med salicylsyre til bekæmpelse af akne

1. Salicylsyre

Første ingrediens er salicylsyre, også kaldet BHA (Beta hydroxy acid), er en af de mest effektive ingredienser i kampen mod akne og hudorme. Salicylsyre er en eksfolierende syre der som den eneste, kan trænge dybere ind i huden og hjælper med at rense porerne. På den måde bekæmper ingrediensen hudorme, akne og kan reducere synet af porerne. Salicylsyre er også et godt valg da den har antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber, der kan bruges uden nogen brændende eller prikkende fornemmelse på huden.

Produkter med salicylsyre:

2. Retinol

Retinol, også bedre kendt som vitamin A, kender de fleste nok som en well-aging ingrediens. Retinol kommer i mange former, der er mere eller mindre potente, så det handler om at finde den rette til din hud. Retinol hjælper ikke kun på fine linjer, men også akne og pigmentering i huden. Retinol stimulerer kollagen opbygningen i huden, og fremskynder fornyelsen af hudens celler. Dette betyder, som med BHA, at hudens porer bliver renset ud. Det er vigtigt at man går stille og roligt frem hvis man gerne vil bruge retinol. Som nybegynder skal du starte med en lav procent og arbejde dig langsomt op for at vende huden til det. Det er også vigtigt at man ikke bruger retinol sammen med andre aktive ingredienser så som BHA eller vitamin C. Mange oplever tør hud og øget sensitivitet, hvilket er grunden til retinol produkter kun skal bruges om aften, og vigtigheden af solcreme hver dag. Solcreme hjælper også med pigmentering efter akne.

produkter med ingrediensen tea tree oil til behandling af akne

3. Tea Tree olie

Tea tree olie er en essentiel olie der har lindrende egenskaber og som også er en antioxidant. Olien virker både antiinflammatorisk og antibakterielt på huden, hvilket gør den ideel til behandling af akne. Men som med de fleste essentielle olier, indeholder tea tree olie komponenter (såsom linalool, limonen og eucalyptol), der kan gøre huden sensitiv, især hvis du påfører 100 % ren tea tree olie. Derfor anbefales det altid kun at bruge produkter der er lavet til at bruges på huden, og ikke bruger olien ren. 

Hos MyRonja har vi her produkter der indeholder Tea Tree oile:

4. Centella Asiatica

Centella Asiatica, også kaldet centella, cica eller tiger grass, er en antioxidantrig urt. Den har længe været brugt til at behandle sygdomme og hele sår, især i Asien. Med høje koncentrationer af aminosyrer, beta-caroten (en naturlig form for vitamin A) og fedtsyrer er urten yderst gavnlig, især for folk med akne. Centella Asiatica har derudover også antiinflammatoriske egenskaber der hjælper med at lindre og reparere rød og irriteret hud, hvilket mange oplever ved akne.

Her er vores bedste produkter med Centella Asiatica:

5. Mugwort

Mugwort, også kaldet artemisia, er kendt som den Sydkoreanske Tea Tree. Urten er beroligende, helende, antibakteriel og beskyttende for huden. Den deler mange egenskaber med Tea Tree, men er ikke en essentiel olie, hvilket betyder den kan bruges af folk med sensitiv hud. Mugwort indeholder en del vitamin E, hvilket betyder at den også virker fugtgivende på huden. Grundet de mange egenskaber, er mugwort særlig god til folk med akne, der gerne vil behandle det på en mild måde.

Her er vores bedste produkter med mugwort:

Husk at i sidste ende handler det ikke om perfektion, men at opnå en sund hud med små fremskidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *